donderdag 29 januari 2015

En het levert nog geld op ook!

Nog drie dagen en Uitdaging 1 zit erop. Eigenlijk viel het voor ons bijzonder goed mee om geen eten te verspillen. De eerste week was een aanpassing, maar nadien werden we het snel gewoon. Zo snel, dat ik denk dat we hier mee doorgaan. We schrijven ons gewoon opnieuw in op de website van Kliek&Co. Ik beloof niet dat we het hele jaar lang niets meer zullen weggooien, maar we gaan wel verder ons best doen.

Ik heb namelijk iets ontdekt: het levert ons nog geld op ook!
Ik heb het allemaal eens in detail bekeken: Normaal gezien geven we zo'n 500 euro per maand uit aan de boodschappen. Best weinig voor een gezin van gemiddeld 4 personen. Al dient gezegd te worden dat de kinderen 2 maal per week warm eten bij mijn ouders, en we op vrijdag al eens frietjes durven te gaan halen (dat zit niet inbegrepen in ons maandbedrag).
Maar nu blijkt dat we de voorbije maand amper 350 euro uitgegeven hebben aan voeding! Ik heb de rekeningen een paar keer opnieuw geteld, maar het klopt ├ęcht. Omdat ik dit niet echt kan geloven ga ik in februari echt dag per dag bijhouden wat we uitgeven aan de boodschappen, en dat nog een keer vergelijken. Want wie weet was dit gewoon een toevalstreffer.

Het klopt natuurlijk wel dat we niet langer elke avond een volledig nieuwe maaltijd gegeten hebben. Er waren zo vaak restjes over dat we toch minstens 1 dag in de week niet aten wat er op het weekmenu stond. Maar dat we met wat room, eieren of extra groenten de overschotjes pimpten tot volwaardig avondeten. Dankjewel Jonge Sla en Empty The Fridge voor de inspiratie! Dit maakte dat we ook veel minder vlees verorberden (en onszelf al eens wat testten met het oog op de maand maart). En zo spaar je dus behoorlijk wat geld uit.

Geld waar je leuke dingen mee kan doen. Verf kopen bijvoorbeeld om de woonkamer te schilderen, of gordijnen, een nieuwe zetel, of een leeslamp,... (Vertelde ik al dat we een serieuze verbouwing achter de rug hebben, maar dat het nog wat sputtert bij de afwerking?) Geld dus dat ik bij een eerlijke bank zou willen stallen, om ten allen tijde weer te kunnen gebruiken.

Geld, en banken, een wereld waarin ik me thuis voel zoals een olifant in een porseleinwinkel. Ik zal me in mijn zoektocht dan ook moeten laten bijstaan. Door Mijnheer Tijdvoorietsanders, maar ook door Fairfin, een organisatie die ons "anders willen leren omgaan met geld".
Opnieuw tijd voor iets anders dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten