donderdag 22 februari 2018

Hoe hou je je lekker warm tijdens deze gure winter?Ik ben niet echt een soldenjager en ben tijdens de winterkoopjes maar naar één enkele winkel geweest: Supergoods in Mechelen. Ik maak er een traditie van om me in de uitverkoop een paar duurzame, duurdere stukken aan te schaffen. Voor fair fashion moet je vaak een pak dieper in de portemonnee tasten dan voor 'gewone' kledij (al moet ik deze redenering misschien maar omdraaien: gewone kledij is gewoon veel te goedkoop), maar in de koopjesperiode valt dat best mee. Ziehier twee geweldige stuks die ik bij Supergoods scoorde en waar ik dankzij de vriestemperaturen van de voorbije dagen al intens van genoten heb!

Pantoffeltjes van Toms
Ik geef toe, eigenlijk zijn ze soms zelfs té warm, maar hoe heerlijk is het niet om deze aan je voeten te hebben. Mijn uiteinden (denk neus, handen en voeten) hebben het altijd koud, maar daar is deze winter verandering in gekomen dankzij mijn nieuwe pantoffeltjes! Bovendien steun ik via de aankoop van mijn schoeisel ook het "one for one"-project van Toms. Een deel van de opbrengst van de verkoop van hun producten wordt immers geïnvesteerd in schoenen, proper water en een beter zicht voor mensen in nood. In hun lentecollectie van 2018 zit dan weer een samenwerking met Oceana, een organisatie die zich inzet voor het behoud van walvissen en andere zeedieren. De meeste Toms-schoenen zijn overigens vegan.

Vrolijke kinderslofjes uit de nieuwe collectie


Een winterjas van HoodlambHet was even slikken toen ik het prijskaartje las, maar hoe hard is deze jas zijn geld niet waard! Ik heb deze winter nog geen seconde kou gehad aan mijn lijf (jammer dat mijn neus en voeten niet bij in de jas passen). Hoodlamb is een Amsterdams kledingmerk dat in begin van de jaren '90 opzien baarde door als eerste een winterjas van hennep te maken. Ook in mijn jas zit hennep, een plant met hele sterke vezels. De overige materialen zijn ofwel biologisch, ofwel gerecycleerd. Een kledingmerk met oog voor een betere wereld, met andere woorden. Dat vertaalt zich bovendien in hun belofte om enkel cruelty-free-kledij te maken. Tel daarbovenop nog het zalig zachte en wollig warme van mijn jas, en je weet dat ik een toppertje in huis gehaald heb!

Op de site van Hoodlamb kan je overigens nog winterkoopjes doen. Laat die polar vortex maar komen!

Duffel jullie warm in en haast je dit weekend naar buiten! De zon gaat alweer schijnen!!!
Deze post is overigens niet gesponsord, ik ben gewoon oprecht gelukkig met mijn winterse aankopen!

1 opmerking:

  1. Niet alleen een duurzame jas, maar ook nog eens een erg mooie! Goeie koopjes heb je gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen