woensdag 1 juli 2015

Koken in het wildTwee weken geleden deed ik iets bijzonders. Aan de oevers van de Dijle organiseerde Groenloof samen met Empty the Fridge 'koken in het wild'. Het opzet: kom naar de wei, breng de restjes uit je koelkast en voorraadkast mee en we koken er samen een verrassend menu mee.

Ik was aanvankelijk wat argwanend, want wat zouden de anderen meebrengen? En werd dat geen geitenwollensokkengedoe? En vooral, zou het wel lekker zijn?

Zelf nam ik een broccolistam, aspergesteeltjes, een verse sla en een handvol kruiden uit de tuin mee. Dat vond ik al experimenteel genoeg. Eens aangekomen werd ik meteen gerustgesteld. Iedereen had zijn best gedaan om de mooiste en lekkerste dingen mee te brengen, niet echt het opzet van de namiddag, maar niemand wilde uiteraard de stempel van 'verlepte overschotmeebrenger' opgeplakt krijgen.

Het werd een aangename namiddag waarop we risotto met asperges maakten, panzanella, vlierbloesembeignets, en nog zo veel meer... Er was geuze met wilde gist, biologische wijn, zelfgemaakte ijsthee en rabarberlimonade. Meer moest dat niet zijn...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten