zondag 25 oktober 2015

Volgend jaar...


Volgend jaar zal de moestuin ten huize Tijdvoorietsanders uit drie delen bestaan! Dit weekend startten we al met de voorbereiding voor de "moestuin versie 2016". Meneer Tijdvoorietsanders legde de puzzel, 16 biels werden niet zonder enige moeite tot achterin de tuin gesleurd.

Zoals je kan zien staat er in vierkant twee nog een en ander te groeien. Deze plek was het voorbije jaar de moestuin. Binnenkort kunnen we hier nog enkele rode en witte kolen oogsten. De gele bloemetjes zijn afkomstig van de broccoli, die schoot net iets sneller door dan verwacht. Amper van gegeten dus, al zijn de late bijtjes ons dankbaar. Bed twee zag er eerder op het jaar zo uit:In vakken 1 en 3 groeit op dit moment nog gras. Omdat ik een luie tuinier ben, wil ik liever niet spitten in het voorjaar. Daarom bedekte ik het gras in beide bedden met karton. Op dat karton kwam een dikke laag maaisel en daarboven nog een verse laag bladeren. Het karton zal ervoor zorgen dat het gras verstikt wordt, de lagen erboven moeten de bodem voeden. Binnenkort komt hier nog een lading mest bij. Als alles goed gaat kan ik tegen de maand maart op deze manier aan een schone lei beginnen. Een goede laag compost erop en we zijn weer vertrokken!

Maar eerst komt de winter nog, en hebben we tijd om de bedden in te delen. Op het laatste bed komen al zeker de kruiden en bloemen om bijen te lokken. Over bed 1 en 2 beslis ik tijdens enkele koude winteravonden bij het houtvuur. Gezellig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten