zaterdag 23 januari 2016

Van oud naar nieuw


Eigenlijk heb ik nog niets verteld over de laatste uitdaging van vorig jaar. Die luidde "ga op zoek naar originele geschenkjes en bespaar je de cadeau-stress". Over het tweede deel kan ik kort zijn: ook de zoektocht naar originele geschenkjes brengt stress met zich mee! Maar wel een andere soort dan anders. Anders ga je naar een grote speelgoedketen, rijd je een tiental rondjes op de parking tot er eindelijk een plaatsje vrij komt, laad je je kar vol tussen de massa mensen in, word je horendol van de huilende kinderen en betaal je je blauw aan de kassa. Deze keer dacht ik vooraf langer na, wat voor een boel stress zorgde, maar hoefde ik maar één keertje naar de speelgoedketen. Begin november nog wel, keuze zat en een zo goed als lege winkel. Ik kocht er lego, kralen, een tekenblok van gerecycleerd papier en een kleurdoos. Amper plastic, enkel duurzaam speelgoed. Iedereen content.

Nog in november trok ik naar Supermam, met twee projecten. Over het eerste vertelde ik al even in november: ik vroeg haar om van mijn lange galabalrok twee rokjes te maken, ééntje voor mij en ééntje voor de dochter.
Dit is de rok "voor":

En dit is "na":


Je kan zien dat we er blij mee zijn, de beentjes van de dochter draaiden er spontaan van in de knoop.

Toen toverde Supermam een truitje uit haar mouw. De basis was een warme gilet van meneer Tijdvoorietsanders met versleten ellebogen, het resultaat was een pulletje voor het petekind van diezelfde meneer Tijdvoorietsanders.

Voor:


Na:

Hoe cool is dat!

Nog in de categorie "cadeautjes, anders dan anders": de oudste zoon trok voor Kerstmis mijn mama uit de cadeauzak en gaf haar een bloemenabonnemt op 'T pluk geluk", een zelfpluk-bloementuin in Heverlee. Het is nog even wachten tot de lente voor het eerste boeketje, maar oma Tijdvoorietsanders was nu al heel enthousiast.
De zus kreeg voor haar verjaardag twee concerttickets cadeau voor Dotan tijdens Music For Life. Ik nodigde mezelf uit en schonk mijn tweelingzus op die manier quality time. Giechelen als vanouds, voor het goede doel dan nog!
Geslaagd voor de opdracht, als je het mij vraagt!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten