maandag 11 januari 2016

ZuurstofEn hopla, 2016 is van start gegaan!
Een jaar vol uitdagingen is voorbij gevlogen. Deze keer gaan we het anders doen. Ik wens mezelf geen nieuwe uitdagingen voor 2016, het is goed geweest zo. Maar we doen wél voort op de ingeslagen weg. Dit wil zeggen dat het gezin Tijdvoorietsanders ook dit jaar bewust zal leven, maar dat we ervoor kiezen om er geen wedstrijdje meer van te maken. Het is nu zaak om alle opdrachten proberen te combineren. Hoe we dat gaan doen lees je nog wel.

Graag wens ik jullie allemaal een zonnig en vredevol jaar toe. Het is me wat geweest in 2015! Laten we met ons allen proberen om er deze keer iets mooiers van te maken.

Voor mezelf wens ik meer zuurstof. Dat mag je letterlijk nemen. Ik wil dit jaar meer buiten zijn! Ik ga proberen om meer de fiets te nemen voor korte afstanden, om door te zetten met de moestuin en om regelmatig een frisse neus te halen, ook al zit het weer niet mee. Onder het motto "er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kledij" zal je me dit jaar dus vaker buiten zien. Niets zo goed om je hoofd leeg te maken dan de buitenlucht. Een paar keer diep inademen en je wordt vanzelf opnieuw rustig. Bovendien maakt het me gelukkig, de zon of de regen op mijn gezicht te voelen, en krijg ik er energie van. Misschien offer ik er zelfs een deeltje van mijn lunchpauze voor op...

Ik wens mezelf overigens niet alleen letterlijk zuurstof, maar ook meer ademruimte. Vorig jaar deed ik al een maand aan ontrommelen en daar wil ik mee verder gaan. Ondanks alle spullen die we toen van de hand deden, lijkt ons huis nog steeds volgestouwd. Dit wordt een moeilijke, want manlief kan moeilijk afscheid nemen, om over de kinderen nog maar te zwijgen.

Graag wil ik meer ademruimte creëren door minder spullen om me heen te hebben, maar ook door me te omringen met mensen die ik belangrijk vind. "Nee" wordt hopelijk een belangrijk woord in mijn vocabulaire. Ik merk steeds vaker dat ik dingen tegen mijn zin doe, om anderen te plezieren. Anderen die ik eigenlijk niet eens graag zie. Daardoor heb ik vaak minder tijd om door te brengen met de mensen die ik wel graag zie. Daar wil ik dus verandering in brengen. Wat vaker "nee" zeggen, en wat vaker "oe is't" in plaats van "ik heb geen tijd", dat lijkt me heerlijk.

En jullie, wat wensen jullie dit jaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten