woensdag 10 februari 2016

Halve dagen zonder vlees
Net zoals vorig jaar doen wij als gezin opnieuw mee met Dagen Zonder Vlees. En net als toen doen we halftijds mee: de ene dag eten we vegetarisch, de andere niet. Fulltime is een te zware opdracht voor de kinderen, die alledrie wel van een goed stukje vlees genieten. Vandaar dit compromis. We begonnen met een makkelijk en kindvriendelijk gerecht aan de uitdaging: spaghetti carbonara met broccoli. Ik weet het, niet echt een seizoensgroente, maar we moeten nu eenmaal ook de kleine buikjes tevreden houden.

Uit het kookboek "dagen zonder vlees" uiteraard!Het is een heel simpel gerecht, dat op goed twintig minuten klaar is. Ideaal en iedereen content!

Werkwijze (pg. 77 van het kookboek Dagen Zonder Vlees):

Breng een grote pot water aan de kook, en kook de spaghetti gaar.

Fruit intussen in een andere pan de ui in olijfolie, samen met paprikapoeder, tijm, chili, knoflook en een snufje zout. Temper het vuur en laat ze minstens 5 minuten garen. Voeg een theelepel tomatenpuree toe en laat alles samen nog 5 minuten garen.

Voeg de broccoliroosjes toe. Draai het vuur wat heter en zet een deksel op de pan, zodat de roosjes kunnen garen in hun eigen stoom.

Als de spaghetti bijna gaar is, schep je hem op de roosjes, samen met enkele pollepels van het kookvocht. Dek de pan af en laat nog even doorgaren.

Roer de kaas door de eieren en roer dat mengsel door de spaghetti. Breng op smaak met peper en druppel er nog wat olijfolie over.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen) 
- 250 gr spaghetti
- 1 kleine ui
- teentje knoflook
- paprikapoeder
- tijm
- chilivlokken (of -poeder)
- 1 tl tomatenpuree
- 350 gr broccoliroosjes
- 2 eieren, losgeklopt
- 40 gr parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout

Wat zijn de vegetarische toppers in jullie gezin? Laat het ons weten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten