vrijdag 22 april 2016

Overschotjes-gazpacho



De eerste barbecue van het seizoen zit er al op ten huize Tijdvoorietsanders. Het was een gezellige binnen-barbecue, enkel de kok stond wat te verkleumen op het terras. Zoals steeds hadden we een beetje te veel vlees over, redelijk wat pasta en aardappeltjes maar vooral veel te veel groenten. Genoeg voor een kleine barbecue "the day after", en twee slaatjes voor de dag daarna. Omdat er na al dit toch nòg groenten over waren (Mijnheer Tijdvoorietsanders had me er nochtans voor gewaarschuwd: "Ge hebt veel te veel groenten, mannen en kinderen eten alleen vlees en wat excuus-salade bij een barbecue."), was het tijd voor soep.



Koude soep, meer bepaald. Wat ging er in de pot? Rode ui, look, een rood pepertje, tomaten, courgette en komkommer. Ook de komkommer-in-het-zuur deed ik erbij, gazpacho mag best een zurige toets hebben. Ik voegde er nog een groentebouillon aan toe en verse kruiden uit de tuin. De koriander overleefde de zachte winter en kwam in mijn soepje goed van pas. Laten afkoelen en klaar!

Snel, simpel en goedkoop, meer moet dat niet zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten