dinsdag 24 mei 2016

Snelle groentecurry


Na een barbecue in herfsttemperaturen hadden we nog wat groente-overschotjes (ah ja, dat was ook al zo de vorige keer). De rauwkost ging de dag erop mee in een slaatje naar het werk, met de overgebleven zoete aardappels en bloemkool maakte ik een simpele curry. Ik vond ook nog een eenzaam rood pepertje dat ik mee in de pan zwierde en een pakje tofu dat dringend op moest.

Nodig:
- groente-restjes (in dit geval selder, bloemkool en zoete aardappel)
- rood pepertje (niet noodzakelijk, de currymix is vaak pikant genoeg)
- look
- kokosmelk
- tofu (of champignons, of kip als je liever vlees eet)
- currymix (kan je ook zelf maken, maar daarvoor had ik al teveel honger)

Blancheer de bloemkool kort in kokend water. Zet ondertussen een pan op het vuur en bak de look in een beetje olijfolie. Voeg de tofu toe en breng op smaak met oosterse kruiden. Haal de tofu uit de pan en voeg selder en zoete aardappel toe. Stoof een vijftal minuutjes. Doe er de geblancheerde bloemkool en gebakken tofu bij en roer de kokosmelk erdoor. Voeg de currymix toe en laat alles sudderen tot de groenten helemaal gaar zijn.

Serveer met Thaise rijst en een toefje koriander.

Ik gebruikte Thaise rode curry van de wereldwinkel. Er bestaat een heel gamma, van zacht tot heerlijk pikant. Heel erg lekker en ideaal voor als het even snel mag gaan. Enig minpunt: de plastic verpakking...Geen opmerkingen:

Een reactie posten