woensdag 15 juni 2016

Koekjes bakken!


Liggen er bij jullie ook altijd een paar bananen bruin te kleuren in de fruitmand? Awel, bij ons niet meer! Ik vond namelijk een heerlijk simpel recept voor banaan-havermoutkoekjes. Weinig ingrediënten, weinig gedoe, net waar ik van hou! Ik vond het recept op Laura's bakery en paste het wat aan. Want cranberry's hadden we niet in huis, die verving ik dus maar door rozijnen. Ik voegde ook geen noten toe, want één van de vriendjes van de dochter is daar allergisch aan en ik wil niet op mijn geweten hebben dat er een kind op school een allergische aanval kreeg door één van mijn koekjes. Er zit geen suiker in, dus de eerste keer dat je ze proeft, smaken ze 'anders'. Dankzij de rozijnen hebben ze wel een zoete toets. Ik vermoed dat je even goed wat honing kan toevoegen, als je het toch net niet zoet genoeg vindt.

Dit heb je nodig:

  • 2 grote overrijpe bananen
  • 120 gr havermout
  • 50 gr rozijnen (maar volgende keer doe ik er nog wat extra bij om het geheel zoeter te maken)
  • snufje kaneel
Dit is mijn recept:

Snij de bananen in stukjes en plet ze met een vork tot een gladde massa. Voeg de havermout, de rozijnen en de kaneel toe en roer door mekaar. Maak balletjes van de brij (kinderhandjes hebben hiervoor de ideale maat, prima excuus voor wat kinderarbeid!). Duw de balletjes een beetje plat. Laat 25min lang bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Klaar!





Ik zei toch dat het simpel was! Maak je geen zorgen als de binnenkant nog smeuïg is, dat hoort zo.
Smakelijk! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten