donderdag 30 juni 2016

Prima pesto!



Ziet er toch altijd heerlijk uit hé, zo'n potje zelfgemaakte pesto?
Is dat moeilijk? Maar neen, dat is supersimpel!
Is dat lekker? Dat is zo lekker dat zelfs elk kind hier in het huis het lust.
Is dat een oplossing voor overschotjes? Heel zeker, ik stopte er immers een broccolistam in.
Heb je dat de kinderen verteld? Maar neen, gij!

Wat heb je nodig?

  • De overschotjes van een broccoli (kook ze eerst beetgaar - ik deed dat tegelijk met de broccoliroosjes die ik voor een ander gerecht gebruikte)
  • teentje look
  • handjevol basilicum (je kan ook meerdere kruiden gebruiken - ik voegde er bieslook bij, zowat het enige wat in de moestuin wil groeien)
  • handvol pijnboompitten
  • een royale scheut olijfolie
  • parmezaan
Hoe maak je het?
Voeg alle ingrediënten samen en mix tot een gladde pasta. Proef of de smaak goed zit en klaar! Een ideaal zomergerecht, ook voor een druilerige dag.


 


2 opmerkingen:

  1. Zo'n topmanier om alles op te gebruiken! Schil je die stam eerst of kan hij zo de kookpot in?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, super hé, dat alles gewoon op kan, zo! Ik schil de stam niet, ik snij hem gewoon in ringen van een halve centimeter dik, die ik dan mee met de roosjes kook. Enkel het onderste stukje gebruik ik niet, dat ziet er meestal niet zo fris uit. Ook broccoliblaadjes kan je perfect toevoegen!

    BeantwoordenVerwijderen