zaterdag 17 december 2016

Koekjes te koop!Vanaf morgen is er weer mijn favoriete week van het jaar (de volledige zomervakantie niet meegerekend). Dan start De Warmste Week van Studio Brussel, een initiatief dat me elk jaar opnieuw beroert. Weten dat zoveel mensen iets doen voor iemand anders geeft me zo'n warm gevoel. Al heb ik het er heel erg moeilijk mee dat al die vzw's die zo'n goede dingen doen zo moeten schrapen om rond te komen. Ik kan er eerlijk gezegd niet bij dat er bespaard wordt in de sociale sector. Wie in de miserie zit - om welke reden dan ook - moet geholpen worden. Punt. Helaas volgt blijkbaar niet iedereen deze redenering, en moeten we het hebben van al die vrijwilligers die hun steentje belangeloos bijdragen.

Ook de klas van de jongste Tijdvoorietsanders doet dit jaar mee met De Warmste Week. Maandag is er een kerstvoorstelling met een hapje en een drankje, en een kraampje met kerstspullen die de kinderen zelf geknutseld hebben. Dit alles ten voordele van Oostrem, een vzw voor mensen met een beperking. Ik vind dit een geweldig initiatief van de juf. De kinderen zijn op bezoek geweest bij de vzw en hebben samen met de bewoners koekjes gebakken, kerstkaarten gemaakt en muziek gespeeld. Inclusie in de praktijk! Voor de voorstelling moeten de kinderen presenteren, gedichten voordragen, zingen, ... Ze leren samen een evenement op poten zetten en krijgen er podiumervaring bovenop. Maar de belangrijkste les: ze leren iets doen voor iemand anders. Een les die in mijn ogen minstens even belangrijk is als de maaltafel van 5, of het verschil tussen de ijsjes-ij en de eitjes-ei.Om de opbrengst nog te verhogen bakken wij dit weekend koekjes en wafels for life! Beide recepten komen uit "Ons kookboek". Over de wafeltjes had ik het hier al een keer. Dit is het recept van de boterkoekjes:

250g bloem
100g suiker
100g boter
1 ei
1 pakje vanillesuiker
1 eierdooier
Suiker
Vetstof

Meng boter, suiker, bloem en eierdooier tot een vast deeg. Klop het eiwit stijf en zet het het laatst onder het deeg. Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
Leg de vormpjes op een bakblik (ik leg ze op bakpapier) en bestrijk ze met geklutste eierdooier. Bak ze gaar in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 10 minuten.Onze kerst-koekvormpjes komen van Dille en Kamille. Zowel de vormpjes als onze koekjes zelf zijn een ideaal kerstcadeau!


Wil jij Oostrem graag steunen en hou je van lekker smullen? Voor 3 euro heb je al een pakje koekjes of wafels. Plaats hieronder gerust een reactie en wij bezorgen je onze heerlijke tussendoortjes. Hou je vooral niet in, wij bakken met plezier een extra lading!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten