donderdag 29 december 2016

Red de vogels!
Hebben jullie vandaag ook stiekem gehoopt dat er niet alleen mist maar ook sneeuwvlokjes naar beneden zouden dwarrelen? Het leek alsof de echte winter eindelijk in het land was. En al is het niet mijn favoriete seizoen, naar sneeuw kijken heeft voor mij iets hypnotiserende. Voorlopig bleef het helaas bij hoop, nog geen witte vlok te zien.

Maar het herinnerde me er wel aan dat het nu echt wel tijd wordt om aan de vogels in de tuin te denken, voor ze van de kou en de honger omkomen. Eigenlijk had ik dat al veel eerder moeten doen, vogels inspecteren al in de herfst waar ze 's winters eten kunnen vinden. Door dan al wat voedsel te voorzien, lok je ze dus naar je tuin. Het is er dit jaar helaas niet van gekomen. Hopelijk kennen ze zo de weg ook.

We zouden eenvoudigweg enkele mezenbollen omhoog hangen voor de vogels, maar toen herinnerde ik me dit projectje van Mme Zsazsa. Het is zoveel leuker om te doen met (of zonder) de kinderen.

Het idee is simpel: je verzamelt wat retro-koffiekopjes (leve de kringloopwinkel!).


Je vult de kopjes met vogelzaad.


Je voegt heet frietvet toe en steekt een stokje in elk kopje. Even wachten tot het vet gestold is et voilĂ ! Je hebt gepimpt vogelvoer!Superhip mezenrestaurant, lijkt me dat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten