dinsdag 10 januari 2017

10 goede groene blogsHermien van Kouwe_kleren maakte begin deze maand een lijstje met fijne blogs van groene collega's. Hermien komt uit Nederland en haar lijst is dan ook behoorlijk Hollands geïnspireerd, maar het deed me eraan denken dat ik ook eens zoiets zou moeten doen. En voilà, hier zijn mijn favorieten!

Kouwe_Kleren
Ik begin met de inspirator van deze blog. Hermien schrijft hoofdzakelijk over Fair Fashion, maar pakt ook andere duurzame thema's aan. Steeds heel eerlijk en vrolijk, vaak met goede tips over docu's, kleine groene stappen en eco-mode uiteraard!

Awkward Duckling


Nog een Nederlandse blog (en het is de laatste niet in deze lijst)! Tessa schrijft bijna dagelijks, wat ik ongelooflijk vind als je weet dat ze mama is van twee. Op haar blog vind je een goede afwisseling van tips, hotspots en moeilijke artikels, zoals laatst over circulaire economie.

Kleine wereldverbeteraar


De blog van Suzanne doet me een beetje aan die van mezelf denken. Stapje voor stapje proberen we de wereld mooier te maken. We hopen dat we af en toe mensen kunnen inspireren met wat we schrijven, maar doen dit zonder fanatiek te zijn.

De Groene Meisjes


Dit is de grootste blog in dit lijstje. Merel van De Groene Meisjes is ondertussen fulltime blogster en verdient dus écht haar boterham met haar blog. Hoe zalig is dat! Nadeel hiervan is dat veel artikels op haar blog samenwerkingen zijn, wat me wat minder ligt. Wél leuk zijn de vele persoonlijke verhalen op haar blog, veganistische recepten en de uittips.

Emma+JohnNicky en Jessy hebben een heuse Zero Waste-blog en zijn meteen de laatste Nederlandse bloggers in dit overzicht. Hun blog is genoemd naar hun superhelden en vind je ook terug in het lijstje van Kouwe_Kleren. De zusjes zijn ook mede-oprichters van Opgemärkt, het initiatief achter BRON (de duurzame stadskaart waar ik hier al een keer over schreef). Heel uitgebreide blog, heel professioneel en een echte leidraad naar een duurzamer leven. Dit is hun levenswerk, en dat zie je.

Mme Zsazsa


Je zou je kunnen afvragen of Mme Zsazsa in dit rijtje past, omdat ze niet echt een duurzame blog heeft. Maar Mme is er heel goed in om van haar bekendheid in de blogwereld gebruik te maken om - het lijkt wel stoemelings - af en toe een duurzaam ballonnetje op te laten. Ze heeft haar eigen moestuin en schreef daar een lijvig meesterwerk over. Ze is ook het brein achter het begrip "kraamkost" (vorig jaar nog woord van het jaar!) en de facebookpagina "het weekmenu van". Ze heeft een vlotte, eerlijke pen en post vaak makkelijke, kindvriendelijke vegetarische gerechten. Een topper!

Jonge Sla
Jonge Sla is de blog van journaliste Dorien Knockaert. Zij staat in voor de recepten in het moestuinboek van Mme Zsazsa en heeft een tweewekelijkse column over eten in De Standaard Magazine. Het blijft soms lang stil op de blog van Dorien, maar er staan zoveel heerlijke gerechten op dat dat niet erg is. Prima materiaal als je vegetarisch wil koken en zelf weinig inspiratie hebt.

Empty the fridgeIn dezelfde categorie als Jonge Sla vinden we Empty the bridge. De naam zegt het zelf al, Jennifer geeft ons boordevol tips om restjes in je koelkast om te toveren tot superlekkere maaltijden. Er staat een alfabetische index op de site, wat het makkelijk maakt om op te zoeken wat je bijvoorbeeld met die halfopgegeten banaan nog kan doen.

Resaarcle


Saar van Resaarcle schrijft vaak korte, enthousiaste blogs over de groene dingen die haar bezighouden. Ik zie gelijkenissen met mezelf als ik haar blogposts lees, een mama die haar best doet haar kinderen wat eco-bewustzijn mee te geven, en op zoek is naar manieren om dat makkelijk in haar eigen leven in te passen. Ontwapenend en inspirerend!

Ma vie en vert


De laatste blog in deze lijst is van de hand van Kelly. Het is een mooie, creatieve blog met af en toe een persoonlijke overpeinzing. Zelf ben ik nogal onhandig, en het lijkt me dan ook super om de dingen te kunnen die Kelly zelf maakt. Ik lees haar blog eerder voor de goede boekentips en fijne gerechtjes.De foto's op deze blogpost zijn geplukt van de desbetreffende blogs.

Ken jij een blog die nog thuishoort in deze rij? Laat het me dan zeker weten!
6 opmerkingen:

 1. Ik denk dat deze blog ook wel past in het rijtje: www.schonestadsmeisje.com over duurzaam leven in de stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk! Hoe kon ik dat vergeten? Bedankt voor je tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat ik ook in je lijstje sta! Ik ga zeker eens een kijkje nemen bij de rest van de blogs, er zijn er toch een paar die ik nog niet kende. Bedankt voor de tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo fijn dat ik in je lijstje sta! ☺ Ik ga naast alle leuke blogs die je vermeldt ook graag lezen bij geertruurzaam.be.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Graag gedaan, Saar! Ik kende jouw tip nog niet, even gaan piepen :-)

  BeantwoordenVerwijderen