woensdag 4 januari 2017

Weekmenu #1: Eet wat vaker vegetarisch, ook al vinden ze dat dat raar is!Ergens op het einde van het vorige jaar postte Mme Zsazsa op haar blog een heuse weekmenukalender met alles erop en eraan. Iedereen mag hem gratis downloaden en invullen naar believen. Om het allemaal nog beter te maken koppelde Mme er een Facebook-pagina aan, waar iedereen nu zijn of haar weekmenu kan delen. Heel interessant als je zelf even geen inspiratie hebt. Of om eens te piepen wat de rest van Vlaanderen vanavond gaat eten.

Ik ben helemaal gewonnen voor het idee en ga dus meedoen. Onze boodschappenweek begint op woensdag, dat is meteen ook de dag waarop ik ons weekmenu opstel en vanaf nu dus ook zal delen op deze blog.

Als je je leesbril opzet kan je op de foto zien dat er hier al wel eens vegetarisch gegeten wordt, maar dat er ook wel redelijk wat "vlees"-dagen zijn. Ik schreef dan wel in mijn vorige post dat ik dit jaar niet al te veel voornemens heb, maar ik zou toch graag wat vaker vlees van mijn menu schrappen. Ik ga dit jaar dan ook proberen om alvast tijdens de week vegetarisch te eten. Ik ben benieuwd of ik dit makkelijk kan volhouden, aangezien ik er mijn gezin niet mee wil belasten. Dat wil zeggen dat ik zo goed als dagelijks twee verschillende menu's zal moeten voorzien, of toch minstens wat aanpassingen zal moeten maken. Deze week verwacht ik niet al te veel problemen, maar ik vermoed dat er 
vermoeide dagen zullen komen waarop ik het het liefst zo simpel mogelijk houd en dus één potje voor ons allen kook. Of waarin ik smacht naar een spaghetti bolognese.
Maar hé, ik eet vanaf nu nog vaker vegetarisch, ook al vinden ze hier dat dat raar isch ;-)

Eet jij al langer minder vlees? Hoe pak je dat aan? Ken jij lekkere vegetarische gerechten voor kinderen? Laat het me zeker weten!

1 opmerking:


  1. Ik vind het een goed iniatief wel vind ik dat je moet blijven opletten dat je al je voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt

    BeantwoordenVerwijderen