woensdag 25 januari 2017

Weekmenu #4 en een simpele knolseldersoepNa het persoonlijke blogbericht van het begin van de week is het tijd voor een luchtig weekmenu. Ik hou het simpel deze week, in het weekend hebben we een logee en eten we dus frietjes. Geen groter feest voor de kinderen, dan dat! Ik ben dan wel een hevige voorstander van gezond eten en vind het belangrijk dat mijn kroost veel groenten eet maar ik leer hen ook dat je af en toe mag zondigen. En dat, àls je dat doet, je het goed moet doen, zonder schuldgevoel. Dus geen compromissen bij ons omtrent frietjes en de vlezekes die erbij horen.

Voorts heb ik gemerkt dat er al wel eens gekribbeld wordt op ons weekmenu. Omdat ik vind dat het evenwicht niet goed zit of omdat er toch minder tijd is dan voorzien,... De krabbels moet je er dus bijnemen!


Hier wordt in de winter ook regelmatig soep gegeten, vaak 's middags en dus vind je deze niet terug in mijn weekmenu. Soep is voor mij de ultieme manier om de laatste groenterestjes weg te werken. Zo maakte ik deze week een simpele, zachte knolseldersoep, met de overschotjes van de groenten die ik niet gebruikte in de ovenschotel van donderdag.

Wat heb je nodig?
- een halve knolselder
- enkele aardperen
- 2 wortels
- 2 uien
- groentebouillon
- laurier
- witte peper
Hoe maak je het?
Snijd de groenten in kleine stukjes. Stoof ze in wat vetstof tot de uien glazig zijn. Voeg groentebouillon en laurier toe. Kruid bij met peper (door de witte peper behoudt de soep een bleke kleur). Laat een halfuurtje sudderen. Mix de soep tot ze glad is. Smakelijk!

Wat doe jij met de laatste overschotjes in de keuken? Hier blijft regelmatig wat rijst over, heb jij tips hoe je die het best kan verwerken? 


2 opmerkingen:

  1. Bij de restjes macaroni maak ik verse pudding; dat wordt hier zoetjes binnengelepeld! ;-)
    Ons mama deed overschotjes van rijst soms in soep?
    Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel voor je tips, Annelies! Moet ik eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen