zaterdag 18 maart 2017

Win een etentje bij De Superette!Broederlijk Delen organiseert nog tot 15 april een wedstrijd waarbij je een waardebon van 100 euro kan winnen voor De Superette, het duurzame restaurant van Kobe Desramaults. Wat moet je ervoor doen? Deel een recept met kool op de website van Hippe Kool en wie weet ga jij wel met de prijs lopen!

Je vraagt je misschien af waarom Broederlijk Delen een wedstrijd organiseert rond kool. Misschien vind je dat wel een saaie groente, of halen je kinderen er hun neus voor op. Allemaal mogelijk, maar in Burkina Faso is het een alledaagse groente, die vaak in de keuken gebruikt wordt. Door de droogte wordt het voor de boeren in het Afrikaanse land steeds moeilijker om voldoende te oogsten. Met een regenseizoen van amper 4 maanden is het niet vanzelfsprekend om te overleven. Daarom vraagt Broederlijk Delen dit jaar aandacht voor het land. Neem een kijkje op hun website en stort regen voor Burkina Faso. Mijn sms is alvast verstuurd!

Dit is overigens het recept dat ik instuurde voor de wedstrijd - ah ja, je dacht toch niet dat ik deze kans zou laten schieten? Veel succes!!


Lauwe rode kool-salade met bulgur en veldsla
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
350 gr bulgur
een halve rode kool
6 pijpajuintjes, in ringetjes
2 appels, in blokjes
2 handvol rozijnen
1 handvol noten (ik gebruikte amandelen)
Harde geitenkaas
olie en azijn
peper
veldsla

Hoe maak je het?
Kook de bulgur gaar. Snijd ondertussen de rode kool in reepjes. Meng met de azijn, zo voorkom je dat de rode kool verkleurt. Doe er de appels, pijpajuintjes en rozijnen bij. Brokkel de geitenkaas over de salade. Rooster de noten in een pan en hak in fijne stukjes. Meng de noten en de warme bulgur door de salade en breng op smaak met olie en peper.
Serveer met veldsla.

Wat is jouw favoriete recept met kool? Laat het met weten, en doe vooral mee aan de wedstrijd!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook regen gestort! Vond ik wel origineel gevonden. Mijn receptje met kool vind je op mijn blog. Het jouwe ziet er ook lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt! Ik zag dat jij je ook ingezet hebt. Het is ook maar een kleine moeite he! Hopelijk helpen we toch een beetje...

    BeantwoordenVerwijderen