maandag 24 april 2017

Op uitstap naar Trainworld
In de Paasvakantie maakten we een uitstapje naar Trainworld, vlakbij het station van Schaarbeek. Hoewel ik zelf niet zo'n treintjesliefhebber ben (ik zit er wél graag op), was ik aangenaam verrast door dit mooie museum.

Heel wat treinwagons op ware grootte, een treinsimulator en deskundige uitleg over hoe zo een trein werkt, met daarenboven ook nog eens uit Kuifjesparcours (al ging dat over een tijdelijke tentoonstelling die ondertussen helaas afgelopen is). Zowel de middelste als de jongste Tijdvoorietsanders keken hun ogen uit, en wij eigenlijk ook. Ik vond het wel fijn om in een treincoupé uit de jaren stilletjes plaats te nemen, of binnen te gluren in de Koninklijke coupé. Voor de kleinsten zijn er knopjes genoeg om op te drukken en wagons om in de klimmen, ze mogen ook gewoon zichzelf zijn en hoeven zich niet stil te houden. Geen stress dus voor de ouders!

Ik vond dit museum echt een topper, en las achteraf nog dat het dak van het museum vol ligt met zonnepanelen, goed voor zo'n 500000 Kwh per jaar! Op die manier draagt het museum haar steentje bij aan de vergroening van de energie die onze spoorwegen verbruiken. Vergeet voor je naar huis gaat ook niet even naar de buitenkant van het stationsgebouw te kijken, want wat een pareltje is me dat zeg!

Trainworld is gratis voor kinderen onder de 6 jaar!

Welke uitstapjes maakte jij onlangs en vind je de moeite waard om te delen? Laat het me zeker weten!

2 opmerkingen:

  1. Ha, leuk, ik had er nog nooit van gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, tof! Dat zouden onze kindjes ook we eens plezant kunnen vinden. Ik ga graag naar de Averegten, een groot speelbos.

    BeantwoordenVerwijderen