woensdag 19 april 2017

Weekmenu #16 en aspergeroomsoep voor geen geld


Vreemde foto om een blogbericht over eten te openen, zie ik jullie al denken. Ik wou gewoon even trots tonen dat de werken voor de bloemenweide begonnen zijn! Vandaag is het gras afgegraven en weggevoerd. Hopelijk wordt het nu snel wat warmer zodat we kunnen zaaien... Ik kijk al uit naar het resultaat!

Het weekmenu van deze week is vrij saai, geef ik toe. Ik ben sinds vorige week begonnen aan de "grote diepvries-opruimactie". Onze vriezer zat propvol en ik zou hem graag netjes hebben tegen de zomer, en de - hopelijk - overvloedige oogst. Eerst leegeten dus, en dan eens goed poetsen. Het valt me op dat ik weinig inventief ben met de recepten die ik vanuit onze diepvries tot leven wek - het is hier momenteel ook wel best druk en ik weet dat het eerste wat ik dan schrap experimenteren in de keuken is.Met Pasen maakte ik wél tijd voor het bereiden van een heerlijke aspergeroomsoep. Heerlijk omdat de soep heel lekker was, maar ook omdat hij zo simpel is. Ik had de dag ervoor het kookvocht waarin ik de asperges blancheerde voor ons avondmaal opgevangen en bijgehouden. Ook de schillen en stompjes van die asperges bewaarde ik als basis voor de soep. Veel meer was er niet nodig om er iets lekkers van te maken...Wat heb je nodig?
boter
2 uien
1 grote wortel
2 selderstengels
aspergeschillen en -stompjes
asperge-kookvocht
groentebouillon
laurier
peper
room
peterselie

Hoe maak je het?
Smelt wat boter in een pot. Snij ondertussen de groenten in blokjes en voeg ze toe. Laat de groenten stoven tot ze glazig zijn. Doe de aspergeschillen in de pot en laat mee stoven. Giet het kookvocht bij de gestoofde groenten en voeg de groentebouillon toe. Kruid met laurier en peper en laat goed sudderen. Doe de soep door een roerzeef (pass-vite). Werk af met room en peterselie.

Hebben jullie ook een recept waarin jullie overschotjes kwijt kunnen? Vertel het me dan zeker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten