zondag 21 mei 2017

DIY: een muur vol herinneringenDe dochter vroeg een tijd geleden of we die grote lege muur in haar kamer niet wat konden opvrolijken. Eerst dachten we aan een eenvoudige poster, maar zelf gaf ze aan dat ze graag een muur vol kaartjes en foto's wou. Na wat denkwerk is dit het resultaat geworden. Een simpel diy-projectje, met groots effect!

Wat heb je nodig?
- hamer
- een paar puntduimen (soort haakjes - ik heb de juiste naam ook moeten opzoeken hoor)
- vouwmeter
- potlood
- touw
- wasknijpersHoe maak je het?
Bedenk eerst hoe je "waslijn" er moet gaan uitzien. Wij kozen voor drie rijen, mooi onder elkaar. Maar er zijn natuurlijk meerdere opties. Teken met een potlood een stipje op de muur waar je puntduimen moeten komen. Als je voor evenwijdige rijen gaat, kan je best met een meetlat werken (en eventueel zelfs met een waterpas als je heel precies te werk wil gaan). Sla de puntduim met een hamer in de muur. Bevestig er de touwen aan. Hang de waslijnen vol kaartjes of andere herinneringen. Simpel! We kozen ervoor de waslijn op een hoogte te hangen zodat de dochter vanop haar bed zelf aanpassingen kan doen aan haar souvenir-lijn. Enkel de bovenste lijn is voor haar te hoog, daar hingen we dus een blijver!


Voor het touw kozen we vlastouw van Dille en Kamille. Ook de kleurrijke wasknijpers kochten we daar. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten.

Heb jij nog makkelijke ideetjes om een kinderkamer op te vrolijken? Laat het me zeker weten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten