woensdag 17 mei 2017

Weekmenu #20 en creatief met rucola
Dat rucola zowat het enige is dat voorlopig lijkt te willen groeien in onze moestuin, op wat dappere spinazie na, liet ik jullie vorige week al weten. Ik had dit jaar - net als vorig jaar - overigens geen rucola gezaaid, maar net als toen is het weer trouw op post. Omdat ik het zonde vind om de raketsla gewoon als onkruid te behandelen en weg te gooien, verwerkte ik het deze week al op verschillende wijzen. Het helpt uiteraard dat het weer heerlijk zomers is, dan komt de frisse, kruidige smaak beter tot zijn recht.

Pesto van rucola en andere lenteblaadjes
Lang geleden vertelde ik hier al een keertje dat je van een broccolistronk perfect pesto kan maken. Zal ik eens wat meer vertellen: eigenlijk kan je van zo goed als alle eetbare groene blaadjes pesto maken! Sommigen gebruiken zelfs wortelloof!

Wat heb je nodig?
2 handvol groene blaadjes (bv. rucola, spinazie, het loof van radijsjes, groene kruiden,... - ik gebruikte alles wat er op de foto hierboven te zien is)
60 gr pijnboompitten
2 teentjes look (ik gebruikte deze keer maar 1 teentje, maar voegde er de bloemetjes van bieslook aan toe - even pittig!)
1,5 dl olijfolie
60 gr parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
Doe alles in een blender en mix tot een glad geheel.

Simpeler wordt het echt niet meer!

Of toch wel:Dit was mijn lunch vandaag. Een omeletje met bieslook (zowel steeltjes als bloemetjes) afgewerkt met rucola.

En jij, wat at jij als lunch vandaag? Laat het me gerust weten in de reacties hieronder!

Dit is voor de volledigheid ons weekmenu:
Maandag: bloemkool met gebraad
Dinsdag: pasta pesto
Woensdag: gegrilde groentjes à la Ottolenghi met bulgur en halloumi
Donderdag: croques
Vrijdag: minestrone
Zaterdag: sticky chicken of frietjes (familieraad beslist)
Zondag: nachos uit de oven!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten