maandag 12 juni 2017

Uit-tip: het MiddelheimparkZoals jullie ondertussen wel weten doen we ten huize Tijdvoorietsanders graag van belevingscadeaus. Voor vaderdag trokken we naar het Middelheimpark, een openluchtmuseum waar de beelden her en der verspreid staan doorheen het mooie park. Het werd door The Guardian overigens uitgeroepen tot één van de tien mooiste beeldenparken in Europa.

Je kan het park - dat 30 hectare groot is - op verschillende manier ontdekken: gewoon al wandelend tussen de beelden of via verschillende uitgestippelde wandelingen. Wij kozen voor één van de tien kinderzoektochten, en dat bleek een schot in de roos. In het koffertje dat bij de zoektocht hoort zit behoorlijk wat informatie over verschillende kunstwerken in het park. De zoektocht duurt niet té lang (onze dochter bleef geïnteresseerd tot op het einde) en leidt je door de mooiste plekken van het Middelheimpark. Ook als je niet zoveel zin hebt in kunst, is dit een echte aanrader. Wij komen in de zomer alvast nog een keertje picknicken.

Aan de overkant van het Middelheimpark vind je Kasteelpark Den Brandt, nog zo'n parel. Samen maken ze overigens deel uit van het grote Nachtegalenpark. Op het domein Den Brandt wordt in de zomer Jazz Middelheim georganiseerd, je vindt er enorme bomen, klaterende watervalletjes, romantische bruggen en grote grasvlaktes waar het zalig zomeren is. En of dat nog niet genoeg is, is er ook nog een pluktuin, waar iedereen mag komen smullen.

Beide parken zijn trouwens gratis - maar voor je denkt dat ik er goedkoop vanaf kwam: het etentje vooraf en alle consumpties in het park waren op kosten van mevrouw!
Kennen jullie nog zo'n fijne plekjes? Wij doen graag van toerist in eigen land, dus laat het ons zeker weten!

2 opmerkingen:

  1. "De Zondag" had dit weekend een "Vakantiemagazine" met leuke uitstapjes (cultuur, actie, culinair...) Speciaal voor kinderen is er in een paar steden "Uit met vlieg", een soort schattentocht met dit jaar als thema "geur". Ik weet niet of het iets is? uitmetvlieg.be/schattenvanvlieg
    Ondergronds op avontuur lijkt me ook wel iets: de riolen van Antwerpen of een bezoekje aan de C-mine in Genk...
    Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. C-mine is naar het schijnt echt de moeite, en die riolen zijn misschien ook wel een goed plan als het heet is buiten. Uit met vlieg is ook altijd leuk. Het wordt een bezige maar gezellige zomer :-) Merci voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen