vrijdag 9 juni 2017

Zalig romige pasta met asperges
Jullie krijgen van mij deze week geen weekmenu, want het is al vrijdag, oeps! Maar wel een simpel maar o zo lekker recept voor pasta met asperges.

Maandag stond er pasta pesto op het menu tot we van onze buurman een zakje witte asperges kregen, vers uit de grond. Daar konden we uiteraard geen nee tegen zeggen en dus ging ik meteen op zoek naar een recept met pasta dat erbij zou passen. Ik had al wel spaghetti met groene asperges gegeten, maar nog nooit met witte. Al heel snel stootte ik op een blogpost van Mme Zsazsa die met dezelfde receptvraag naar Jonge Sla was getrokken. Ik heb al verschillende menu's van hun hand uitgetest en heb ondertussen tonnen vertrouwen in hun eenvoudige en eerlijke recepten.

Dit is mijn versie van hun romige pasta met asperges.Wat heb je nodig?
Een bussel verse asperges
peterselie
boter (in dit recept is Jeroen Meusiaanse hoeveelheid aangeraden)
peper en zout
pasta

Hoe maak je het?
Smelt de boter in een diepe pan. Leg de asperges naast mekaar in de pan en laat rustig garen met het deksel erop. Kook ondertussen je pasta beetgaar. Kruid de asperges bij met peper en zout en snijd in staafjes van 2 centimeter. Bestrooi met peterselie.


Op welk kookboek of -website val jij terug als je niet goed weet wat koken? Wie bezorgt jou kookinspiratie? 

1 opmerking:

  1. Mmm dat ziet er superlekker uit :) Ik typ meestal de ingrediƫnten die ik in mijn hoofd heb, in op Google en zie dan wat eruit komt. In Evernote heb ik ook heel wat 'uit te testen' recepten zitten en dan zijn er nog een heleboel kookboeken.. Inspiratie genoeg, maar tijd? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen