woensdag 6 september 2017

Weekmenu #36 en kleurrijke groentecurry voor een herfstige dag



Tijdens de zomer hebben we hier niet echt van weekmenu gedaan. Vaak vroegen we ons pas in de vooravond af wat we die dag zouden eten, en even vaak kletsten we snel een slaatje in elkaar. Maar nu de regelmaat toch stilaan weer in ons huis is geslopen, heb ik ook de weekmenu's weer boven gehaald. Voor de eerste week van september koos ik simpele gerechten, die snel klaar zijn of makkelijk op voorhand te maken.



Zoals jullie misschien wel al weten ben ik al een tijdje op zoek naar de boodschappenformule die voor ons gezin het beste werkt. Ideaal gezien koop ik mijn droge voeding bij een verpakkingloze winkel en mijn verse waren op een boerenmarkt of in een zelfpluktuin. Omdat het me helaas aan tijd ontbreekt om dit wekelijks te doen, zoek ik een lokaal en duurzaam alternatief voor de supermarkt. In Asse kunnen ze sinds kort rekenen op Linked.farm, de laatste gast in het rubriekje "10 vragen aan...". Op vraag van Laurence probeer ik vanaf nu wekelijks een recept samen te stellen met seizoensgebonden en lokale producten. Die producten kan je steeds bestellen via Linked.farm, voorlopig enkel voor wie in de buurt van Asse woont. Voor al die anderen is het recept uiteraard ook prima geschikt, zoek gewoon bij jou in de buurt een plaatselijke boer of markt en je vindt er wellicht alles wat dit recept nodig heeft!

Kleurrijke groentecurry voor een herfstige dag

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
een teentje look, geperst
twee uien, in stukjes
drie wortelen, in stukjes
een gele courgette, in schijfjes
een handjevol prinsessenbonen, geblancheerd
tofu, uitgelekt en in stukjes
een blikje kokosmelk
currypasta

Hoe maak je het?
Doe een scheutje olijfolie in een pot. Voeg de look toe en laat even stoven. Doe er de tofu bij en laat sudderen tot de tofu wat bruinig ziet. Haal uit de pot en zet opzij.
Voeg uien, wortelen en courgette toe en laat stoven tot de uien glazig zijn. Doe er de prinsessenbonen bij en de kokosmelk. Breng alles aan de kook en voeg de currypasta en de tofu toe. Laat even doorkoken zodat alle smaken met elkaar vermengd worden.
Serveer met rijst.

Alle verse ingrediƫnten in dit recept zijn te koop via Linked.farm. Kokosmelk, currypasta en rijst haal ik bij Oxfam Wereldwinkel, niet lokaal maar wel eerlijk.



Deze blogpost kwam er in samenwerking met Linked.farm, dat me vroeg om recepten met seizoensgroenten in de kijker te zetten. Dit recept zal ook te vinden zijn op hun website. Ik kies zelf nog steeds waarover ik schrijf, en blijf volledig onafhankelijk. Wat niet wegneemt dat ik graag samenwerk met mensen met interessante ideeƫn. Heb je zelf zo'n plan? Aarzel dan zeker niet om me te contacteren!


3 opmerkingen:

  1. Die curry ziet er heerlijk uit :) Ik deed vroeger van Buurderij, toen die nog tot centrum Leuven kwamen, een platform/webshop waar boeren hun producten rechtstreeks aan de consument aanbieden en dat je door heel Vlaanderen kan vinden. Spijtig genoeg heb ik nog geen goed alternatief gevonden...

    BeantwoordenVerwijderen