zaterdag 30 september 2017

Weekmenu #38 en een recept voor verrassende quiche



De week zit er bijna op maar toch neem ik nog even de tijd om ons weekmenu te posten. Ik probeer de laatste tijd vooral gerechten uit die snel klaar zijn, het is even te druk om lang in de keuken te staan (en lange blogposts te schrijven ook).

Ik ben heel erg blij met het groentepakket dat ik elke week ga ophalen bij de zelfpluktuin De Plek, het aanbod is gevarieerd en verrassend. Het zorgt er ook voor dat ik wat meer moet nadenken over ons menu, en dat mag wel, want de laatste tijd werd er hier vooral op automatische piloot gekookt. Ik doe mijn best om voor variatie te zorgen, de ene dag kindvriendelijk, de andere avontuurlijker. De ene dag met vlees, de andere zonder. Dat lijkt goed te werken, vooral als er nog een restje over is van het kindermenu: zo wordt het vanavond eerst even proeven van de aardperengratin en dan eventueel het restje pasta.


Wat deze week niet op het menu stond, maar wat je hier wel al regelmatig in het weekmenu kon zien passeren is quiche met warmoes (snijbiet), ricotta en pijnboompitten. Simpel en heerlijk, zeker op een druilerige dag.

Quiche met warmoes, ricotta en pijnboompitten

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
quichebodem
150 gr warmoesbladeren
250 gr ricotta
1 ei
een handvol pijnboompitten


Hoe maak je het?
Blancheer de bladeren van de warmoes kort en laat goed uitlekken, anders krijgt je quiche een waterige bodem. Doe de warmoesbladeren in een kom en meng met de ricotta en het ei. Voeg wat peper en zout toe. Giet het mengsel uit over de quichebodem en bestrooi met de pijnboompitten. Zet een halfuurtje in een voorverwarmde oven (180°C).

Je kan voor deze quiche ook andere bladgroenten gebruiken. Het is bijvoorbeeld even lekker met spinazie of met een lichtjes opgeschoten sla. De pijnboompitten kan je in het seizoen ook vervangen door walnoot, maar onze boom laat ons dit jaar helaas in de steek...

Ik zou dit weekend graag een lange herfstwandeling maken, ook al moeten we daarvoor onze laarzen en regenjas aan! Wat zijn jouw plannen?

2 opmerkingen:

  1. Ik ken dat, koken op automatische piloot... doe ik al een paar weken tot mijn grote schaamte maar nu begint het ein-de-lijk te kriebelen om nog eens te toveren in de keuken!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Straf he, dat je dan soms ineens wel weer de fut vindt om iets uit je mouw te toveren? Ik vind koken trouwens best wel rustgevend, het is dat nadenken over het menu waar ik soms geen energie voor kan opbrengen... Al kijk ik nu wel uit naar de pompoensoep, hete curry en stoemp die bij dit seizoen passen :-)

      Verwijderen