woensdag 8 november 2017

Pittige pompoencurryHebben jullie ook alle mutsen en sjaals opnieuw bovengehaald? Opeens was hij er dan, de vrieskou. En ik moet zeggen dat ik er nog niet op voorbereid was. Het was nog 15 graden vorige week! Toch heeft het wel iets, de tuin die er 's morgens wit bij ligt, het houtvuur dat knettert en een dikke trui waar je in kan wonen... Bovendien is het nu weer koud genoeg voor stoofpotjes, liters soep en heerlijk pittige curry's!

Dit recept is simpel, snel en superlekker, al zeker als je net als ik twee magische potjes in je voorraadkast hebt staan: tandooripasta en gehakt citroengras (het ene vond ik bij de oxfam wereldwinkel, het tweede bij de Colruyt). Makkelijker kan niet...

Wat heb je nodig?
een halve theelepel chilivlokken
2 uien, gehakt
1 kg pompoen, in blokjes
2 tomaten, fijngehakt
1 blik kokosmelk
tandooripasta
een theelepel gehakt citroengras
gedroogde munt
peper
sap van een limoen
verse koriander

Hoe maak je het?
Verhit wat olie in de pan en voeg de chilivlokken toe. Laat even sudderen, doe er dan de uien bij. Laat de uien glazig worden. Voeg dan de pompoen toe en stoof alles even aan.
Giet er vervolgens de tomaten bij en de kokosmelk. Roer er de tandooripasta en het citroengras door. Voeg er de gedroogde munt en wat peper aan toe. Laat een halfuurtje sudderen.

Werk af met limoensap en koriander. Wij aten er naan bij, een soort Indisch brood, dat je tong verzacht als je curry wat te pikant zou uitgevallen zijn.

Wat eet jij graag als het koud wordt? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten