zondag 5 november 2017

Time flies...Het laatste artikel op deze blog dateert alweer van een kleine maand geleden. Ik schreef toen 10 tips bij elkaar om minder voedsel te verspillen en dat werd één van mijn best gelezen artikels. Dankjewel hiervoor! Dit is voor mij een heel belangrijk onderwerp, en het is dan ook super om te merken dat jullie dit ook graag lezen. Fijn!

Dat het hier wat stiller was, komt omdat ik ondertussen niet echt stilgezeten heb. Het boek waar ik samen met goede vriendin en relatietherapeute Mieke Mievis aan werkte, is klaar. Het ligt op dit moment bij de zetter, en het is nu spannend wachten op het eindresultaat. Ik heb hier nog niet veel verteld over dat boek, omdat het niets met duurzaamheid te maken heeft. Het gaat over de zoektocht naar de ware liefde, Mieke zorgde voor de persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke stukken; ik hield me bezig met de cijfers en journalistieke invalshoek, en las met plezier alles na. Ik ben best wel trots over het feit dat ik een boek geschreven heb, al voelt het voor mij eerder aan alsof ik Mieke heb bijgestaan in haar schrijfproces. Doordat de inhoud niet in mijn expertisegebied ligt, kan ik nu rustig toekijken naar wat er verder zal gebeuren. Ik zou voor een eigen groen boek hééééél wat zenuwachtiger zijn. Maar het besef dat ik dat dus kan, een boek schrijven, doet me wel even op wolkjes lopen.

Het boek moest vlak voor de herfstvakantie doorgestuurd worden naar de uitgeverij, wat ons meteen de gelegenheid gaf om tijdens die vakantie de batterijen weer op te laden. Ik bleef tijdens het schrijven ook gewoon werken, en dat was toch een pittige combinatie. Gelukkig is Mijnheer Tijdvoorietsanders er om de gaten op te vullen die ik liet vallen. Toen ik vorig jaar na mijn tijdskrediet opnieuw begon te werken blogde ik over hoe ik die combinatie werk-gezin dacht in te vullen. Ik had het erover dat ik wat minder ballen in de lucht zou proberen te houden en wat meer zou uitbesteden aan mijn gezinsleden. Ik moet toegeven dat ik die belofte eigenlijk al wat vergeten was, al heeft iedereen ondertussen zijn of haar klusje. Maar toch jongleerde ik er als vanouds op los. Tot nu! Door twee jobs te combineren (het huishouden tellen we gemakkelijkheidshalve even niet mee) moést ik wel kiezen welke ballen ik niet meer in de lucht zou houden. Ik gaf er enkele door aan Mijnheer, en enkele anderen vielen gewoon op de grond. Ze liggen daar nu nog, en ik ga er alles aan doen om ze deze keer niet zelf op te rapen.Ik heb namelijk alweer heel wat op de planning staan voor de maand november. Allereerst wil ik hier opnieuw wat vaker goeiedag komen zeggen. Verwacht je alvast aan een recept met pompoen en wat uittips aan zee. November is hier in huis het begin van één lange feestperiode, we beginnen er over twee weken aan en vieren dan elk weekend door tot in januari. Zalig om naar uit te kijken maar redelijk vermoeiend als je graag het perfecte cadeau aan de jarige geeft - dat is een bal die ik echt wel graag in de lucht wil houden, ik hou er heel erg van om het gezicht van de gevierde in de gaten te houden terwijl die een geschenk uitpakt. Is de verrassing compleet en het plezier duidelijk zichtbaar, dan is mijn missie geslaagd. Zalig!
Tijd voor de cadeautjesplanning met andere woorden, ook hierover lees je hier binnenkort wel wat meer.
Tot slot heb ik me ook voorgenomen om deze maand extra vitamines te tanken. Onze midweek aan zee deed heel veel deugd, en herinnerde me er opnieuw aan hoe graag ik buiten ben. Ook als het koud is en hard waait. Regenlaarzen aan dus en de buitenlucht opsnuiven! En nadien een heerlijk kommetje zelfgemaakte soep. Laat de donkere dagen maar komen!

Heb jij last van de winterblues? En wat doe jij om dat te tackelen? Laat het me zeker weten! Ik wil het ook graag weten als jij denkt dat je het perfecte cadeau voor de feestdagen al gevonden hebt! Wie weet kan ik nog wat inspiratie opdoen...

1 opmerking:

  1. Ik heb voor één iemand een cadeau in gedachten dat ze geweldig gaat vinden: mijn tante is fan van de Minions (en ik ook; jaja een 50-er en een 30-er zot van iets voor kinderen, I know, maar ze zijn zo schattiggg) en heeft sinds kort een auto zonder cd-speler. Ze wil graag muziek afspelen via een usb-stick maar heeft er zelf te weinig verstand van dussss... kreeg ik het idee om een Minions-usb-stick te kopen en die vol muziek te zetten die zij (hopelijk) goed vindt. Ik kijk er al naar uit om haar gezicht te zien als ze die usb-stick uitpakt :-D
    Voor de schoonmoeder, die tweede kerstdag verjaart, is het plan om een 'bon' te geven voor een dagje uit met haar zoon en schoondochter (ik dus) naar het Afrikamuseum in Tervuren als dat hopelijk halverwege 2018 weer opent.
    Ik moet dan nog iets verzinnen voor het lief. Maar verder zijn er geen cadeaus te geven; we trekken altijd naampjes.
    En voor mezelf heb ik een boom gevraagd (via planteenbos.be) en kamerplantjes. Geen materiële rommel meer voor mij, zoals andere jaren..

    BeantwoordenVerwijderen