woensdag 15 november 2017

Wat staat er zoal op mijn verlanglijstje?
Binnenkort ben ik alweer jarig, zoals de traditie het wil in een maand die sowieso al vol feestgedruis zit. Meestal ben ik die periode zo druk met het uitzoeken van cadeautjes voor anderen dat ik zelf niet zo goed weet wat ik wil. Maar niet zo dit jaar!

Dankzij Kelly van Tales from the Crib ben ik al een tijdje bezig in mijn 'bullet journal'. Al noem ik het zelf graag mijn lijstjesagenda. Het is een simpel atoma-schriftje waarin ik het ene lijstje na het andere maak, helemaal niet per hoofdstuk geklasseerd en al zeker niet per paginanummer - al heb ik dat wel geprobeerd. Die extra's zijn me allemaal wat te vermoeiend. Ik schrijf gewoon een nieuw lijstje bij elkaar als ik daar nood aan heb, en dat is dit jaar eigenlijk vrij vaak het geval geweest...

Voor het eerst ben ik - dankzij mijn lijstjesagenda - ook voor mezelf in de loop van het jaar al begonnen met op te schrijven waarnaar ik verlang. Er zit een patroon in mijn verlanglijstje: ofwel gaat om dingen die ik nodig heb en waarvan ik op zoek ben naar een duurzame versie, ofwel gaat het om iets wat ik graag eens een keertje zou gaan doen. Best dure spullen tegenover belevenissen dus...

Wat staat er dan op dat lijstje?

een yogabroek van pure by luce

Ik doe het nu al jaaaaaaren met een simpele zwarte legging, deze is zo veel mooier, en nog groen ook!

een verzorgingspakket van Weleda

Ik heb een teer velletje en hun oliën zijn een feest voor mijn huid!

een concert of voorstelling

Eens er kinderen zijn, maak je hier eigenlijk veel te weinig tijd voor. Maar nu ze stilaan groter worden, pikken we graag de draad weer op.

een daguitstap

Dat mag zowel de stad als het platteland zijn, natuur of cultuur,... Ik kom graag op plaatsen waar ik nog niet geweest ben en ben nogal nieuwsgierig. Bovendien onthou ik liever momenten dan spullen. Maak me aan het lachen en neem me mee uit en ik ben de koning te rijk!

Thuiskomen, van Dorien Knockaert

Ik lees graag wat Dorien schrijft, ze praat op zo'n zachte manier over koken dat je je voorneemt om in de toekomst wat voorzichtiger met je producten om te gaan. Ze kookt en schrijft bedachtzaam, eerlijk en met zoveel liefde voor eenvoud. Neem maar eens een kijkje op haar blog Jonge Sla, en je begrijpt wat ik bedoel.

alles uit de Dille en Kamille

Het is daar zo mooi! En ze doen er ook nog eens hard hun best om eerlijke materialen te gebruiken. Ik kan er dus winkelen met een gerust geweten.

een bon van Supergoods of Tenue Préférée

Ook al ben ik er zo hard mee bezig, toch vind ik het nog altijd moeilijk om veel geld uit te geven aan kledij, zelfs al is het Fair Fashion. Tweedehands lijkt dan de oplossing, maar helaas vind ik niet zo makkelijk iets in mijn piepkleine maatje. Graag een verwennerijbon dus, want met een steuntje in de rug, lukt het me natuurlijk wel om duurzaam te shoppen!

Wat eigenlijk ook nog op mijn lijstje zou moeten staan: een paar nieuwe loopschoenen. Ze zijn echt dringend aan vervanging toe maar ik moet nog wat research doen om een duurzame versie op de kop te tikken. Bestaat er eigenlijk een duurzaam loopschoenenmerk? Tips zijn altijd welkom!

Wij zijn stilaan klaar voor de feesten, en jij? Waar kijk jij het meest naar uit? En wat staat er op jouw verlanglijstje? Ik hoor het graag!


1 opmerking:

  1. Ik heb me alvast één ding voorgenomen voor 2018 en dat is alles zo duurzaam mogelijk proberen te kopen. Nu grijp ik voor het gemak nog véél te makkelijk terug naar wat ik ken (kleren bij de WE, bijvoorbeeld). Naar die loopschoenen ben ik benieuwd, heb me nu net een (duur!) paar laten aanmeten bij Runner's Lab maar ik vermoed dat die allesbehalve "groen" zullen zijn. Die leggin van op je lijstje is trouwens supermooi! Jammer genoeg heb ik er net nog een nieuwe gekocht bij Hünkemoller... 't moest goedkoop zijn en snel gaan, kendet. No more in 2018! :-)

    BeantwoordenVerwijderen