maandag 20 november 2017

Zoetzure snelle wok



Soms heeft iedereen hier thuis veel honger en moet het eten snel op tafel staan. Dinsdag was zo'n dag, het leek toen ook alsof het nooit licht geworden was, zo somber. Dan maar wat kleur op ons bord, dacht ik. En dus aten we een snelle zoetzure wok, met veel oranje en rood.

Wat heb je nodig? (voor 5 pers.)
sesamolie
een teentje knoflook, geperst
een rood pepertje, fijngehakt
3 rode uien, in reepjes
2 rode paprika's, in reepjes
3 wortelen, in dunne schijven
1 paksoi, in stukjes (hou stelen en blaadjes gescheiden)
400 gr rijst
een handvol fijngehakte cashewnoten
sojasaus

Hoe maak je het?
Breng de rijst aan de kook in een pot water.
Doe de sesamolie in de wok en fruit het teentje knoflook aan. Roerbak het pepertje, de uien en wortelen. Doe er na een paar minuten de paprika's bij en de paksoistelen. Voeg de sojasaus toe en roer goed. Als alle groenten zo goed als gaar zijn mogen de paksoiblaadjes en cashewnoten erbij. Roer er de gekookte rijst onder en laat even aanbakken.

Wat zijn jouw snelle kooktoppers?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten