maandag 4 december 2017

Cadeautip: een jaar vol plezier!Twee weken geleden was mijnheer Tijdvoorietsanders jarig. Ik maak er een erezaak van om hem elk jaar opnieuw te verrassen. Een cadeautje waar hij vooraf van denkt dat hij het zal krijgen, vind ik geen geslaagd geschenk - het is een afwijking, ik weet het. Ik leg de lat met andere woorden best hoog wat de verjaardag van mijn man betreft en wil ook niet gewoon maar iets kopen, nee, het moet echt heel persoonlijk en authentiek zijn.

Toen ik in de maand oktober van onze naaste familie de vraag kreeg wat hij graag zou willen voor zijn verjaardag, begon ik na te denken over één groot cadeau. Iets waarmee we hem allemaal samen blij zouden maken. Iets dat hij zich nog lang zou herinneren. En liefst ook nog eens iets dat we niet gewoon maar moesten kopen. En toen las ik dit blogbericht van Zondag bosdag (wat een mooie blog is dat trouwens). Het cadeau-idee was geboren! Ik zou mijnheer een jaar vol plezier cadeau doen. Iedereen was meteen akkoord om bij te leggen voor zo'n jaar en ik kon aan de slag.

Anders dan Zondag bosdag zocht ik niet naar 1 geschikte datum per maand, dat is met ons onregelmatig werkschema niet zo'n goed plan. Ik ging eerder op zoek naar een activiteit die hij tijdens die maand kon afvinken. Ik legde mijn plan voor aan de kinderen en samen begonnen we te brainstormen. "Ik wil nog wel eens graag gaan fietsen met papa", "Zouden we niet nog een keer kunnen gaan bowlen, dat was leuk" en "Een dagje naar zee, dat vindt hij tof",... Voor het eerst had ik het gevoel dat we een cadeau aan het samenstellen waren dat echt van ons allemaal was. Meestal bedenk ik wat de kinderen kunnen geven, toets ik dat even af met hen en organiseer ik het dan verder. Dit was anders, hier hielp iedereen. Waardoor het in mijn ogen meteen het perfecte cadeau werd.Dit is het resultaat: een mooie doos vol envelopjes - voor elke maand één. In elke envelop telkens een boodschap van een van ons, soms met wat zakgeld erbij, en één keertje zelfs met een ticket. Maar even vaak zonder extra's, want ook een geslaagd uitje hoeft niet altijd wat te kosten. Mocht ik het voor mezelf in elkaar steken, dan zat er zeker een boswandeling bij in de herfst - maar Mijnheer is niet zo'n fan van wandelen, of van bomen (en toch passen wij bij elkaar, straf hé).En zo komt het dat de wederhelft in zijn komend levensjaar elke maand iets zal gaan doen met of dankzij de mensen die hem graag zien. Hij mag met mij alleen op schok, met zijn gezin, met elk kind afzonderlijk, met zijn broer en zus, met zijn beste maat,...


Het cadeau werd met plezier aanvaard, en ja, hij had dit niet verwacht (missie geslaagd!). Hij vond het vooral zo fijn dat hij deze keer elke maand jarig zal zijn, telkens wanneer hij het envelopje openmaakt en een nieuw uitje ontdekt (ja, hij heeft ondertussen ook al gespiekt ;-) ). Hij blij, wij allemaal blij! Oh, wat ben ik toch een fan van belevingscadeaus! Laat de feestmaand maar komen!

Heb ik je trouwens al verteld dat ik dit jaar een heus kerstdiner organiseer in onze gemeente? Neem maar eens een kijkje op de Facebook-pagina van De tafel van de buren! Om het diner te bekostigen organiseren we ook een Empty Shop. Wees welkom!


1 opmerking:

  1. Echt een superleuk idee vind ik dit! Het lief wordt volgende week 30 en nu heb ik spijt dat ik al cadeaus heb gekocht.....

    BeantwoordenVerwijderen