zondag 25 februari 2018

Burgeronderzoek naar luchtkwaliteit: ik doe mee!


Samen met de universiteit van Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij organiseert de krant De Standaard een onderzoek naar luchtkwaliteit. Het gaat om een grootschalig project want ze zijn op zoek naar 20000 burgers die willen helpen.

Hoe werkt het precies? 

Je kan je inschrijven via deze link. Eerst moet je een aantal vragen invullen over de plek waar je zou deelnemen: in welk gebied het ligt (stedelijk, landelijk,...), in wat voor straat (eenrichtingsverkeer, tweevaksbaan,...), of je een venster hebt op de eerste verdieping aan de straatkant,... Die laatste vraag is belangrijk want voor het onderzoek moet je twee buisjes ophangen, liefst aan de straatkant en op de eerste verdieping. Veel meer moet je voorts niet doen. Je hangt de buisjes op (die zitten vast in een karton, waardoor dit een makkelijk werkje is) op 28 april en op 26 mei haal je ze weer weg en stuur je ze op. In die periode kan je wel nog mails krijgen met extra vragen. Voila, meer wordt er niet van je verwacht. Twijfel je nog? Bekijk dan hier de getuigenissen van enkele bekende CurieuzeNeuzen.

Ik schreef me al in en hoop dat ik binnenkort ook geselecteerd word om mee te doen aan dit onderzoek. Er zijn in Vlaanderen op dit moment amper 60 meetpunten die onze luchtkwaliteit monitoren. Dit project moet een beter beeld geven over hoe het met de lucht die we inademen gesteld is. Ik verwacht hier heel veel van en hoop dat we binnenkort weten wat er precies boven onze hoofden hangt. En laten we dan met zijn allen de mouwen opstropen om de mogelijke pijnpunten die uit dit onderzoek naar boven komen aan te pakken. Aan het werk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten