woensdag 28 februari 2018

Een pittig soepje tegen de kouHet is me tot nog toe gelukt om de winter door te komen zonder teveel kwaaltjes. Misschien is het gewoon geluk maar ik wijs het vooral toe aan de combinatie van buiten komen en gezond eten. Bewegen dus en zoveel mogelijk vitamine D tanken, plus dagelijks aanzienlijke porties groenten en fruit naar binnen werken. Veel citrus dus en vooral heel veel soep! Als het even kan met wat extra pit, in de vorm van gember, of pepertjes, of allebei... Zoals in het recept voor wortelsoep hieronder bijvoorbeeld! Ik haalde de basis ervan bij Voedie maar gooide er nog wat overschotjes uit de frigo bij, zoals de bladeren van een bloemkool bijvoorbeeld, waarvan ik nu pas ontdekte dat ze eigenlijk perfect eetbaar zijn.


Wortelsoep met appel en gember

Wat heb je nodig? (voor 4 pers.)

4 wortels
2 rode uien
bloemkoolbladeren
1/2 courgette
1 rood pepertje
2 appels
4 centimeter gember
1,5 liter groentebouillon
100ml kokosmelk
1 eetlepel kruidenpasta (ik gebruikte tandooripasta)
olijfolie
koriander


Hoe maak je het?

Snij de uien, wortelen en gember in stukjes, snipper het pepertje en stoof alles enkele minuten in olijfolie. Voeg de gesneden bloemkoolbladeren en courgette toe en laat nog even verder garen. Schenk er de groentebouillon bij en voeg een lepeltje kruidenpasta toe. Snij de appels in blokjes en voeg ook deze toe. Breng alles aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Mix de soep en roer er de kokosmelk door. Werk af met koriander.

Wat is jouw favoriete winterkost? En naar welk gerecht kijk jij uit nu het toch stilaan lente mag worden. Hoop ik toch...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten