woensdag 14 maart 2018

Grote vakantieplannenIk ben het type persoon dat op de terugweg van een lange reis, weekendje weg of zelfs nog maar een daguitstap meteen begint de dromen over volgende mogelijke bestemmingen. Ik ben de uren voor de thuiskomst ook niet echt te genieten, dat geef ik eerlijk toe. Mocht ik ooit het grote lot winnen dan was ik weg, de wijde wereld in. Ik hou van het opsnuiven van andere geuren en kleuren, van de verhalen achter andere culturen en van het natuurschoon elders. Pas op, de vorige zin kan ook van toepassing zijn op pakweg Limburg, of Normandië. Ik ben gewoon graag op pad, of dat nu aan de andere kant van de wereld is of dichtbij, dat maakt niet echt iets uit.

Nu er al een tijdje kinderen in huis rondlopen is het telkens weer compromissen sluiten, wat reizen betreft. Ik wil zoveel zien en doen op reis dat ik vrees dat ik een beetje vermoeiend ben voor de rest van het gezelschap. Het is soms zo moeilijk om mijn ongebreidelde nieuwsgierigheid in te tomen! Als je mij laat doen staan we om 8u klaar om de wereld te ontdekken. Ik kan me meestal nog inhouden tot 9u maar dan is het welletjes geweest! Dat mijn ongeduld bij anderen op gegrom onthaald wordt, snap ik wel hoor. Thuis ben ik ook liever rustig bezig dan me opgejaagd te voelen, en een vakantie is er per definitie om te ontspannen. En dus worden er compromissen gesloten: een stad wisselen we af met een dagje strand, een museum met een boottochtje, een wandeling wordt afgesloten met een ijsje, en ga zo maar door. Onze kinderen zijn ook reislustig, en ontdekken graag nieuwe oorden - maar dan wel graag op hun tempo en met een traktatie zo nu en dan.


Wat is onze ideale reisbestemming?

1. Het moet voor iedereen leuk zijn
In ons geval vallen all-in-strandvakanties dan meteen af. Ook wandelvakanties zijn geen optie (hoe jammer ik dat ook vind...).

2. Het mag niet te warm zijn
Een regel die ik met spijt in mijn hart heb moeten toevoegen. Ik ben de enige die tegen heel warme temperaturen kan, ontdekten we al snel. Liefst geen plek waar het warmer wordt dan 30°C dus voor ons, maar toch graag veel zon. Dit is veel gevraagd, ik weet het.

3. Het mag niet te duur zijn
Hoe graag ik ook naar Canada zou willen, met 5 is dat echt geen lachertje. Verre oorden sluiten we voorlopig dus uit op onze bucketlist. Heel erg vind ik dat niet, in Europa is er meer dan genoeg te zien!

4. Het moet ook liefst een beetje milieuvriendelijk zijn
Ik vind het niet makkelijk om mijn passie voor reizen te combineren met mijn duurzame zelf. Ik wil heel graag dat mijn kinderen de wereld zien, maar voel me niet goed bij het nemen van een vliegtuig. We vlogen daarom nog maar één keertje met zijn allen, vorig jaar naar Valencia. Ik ben een grote voorstander van reizen met de trein, maar met vijf hangt ook daar een serieus prijskaartje aan vast.


Waar gaan we dan naartoe?

Werden geopperd maar doorstonden niet alle criteria: De Ardennen (te saai volgens sommige familieleden), Bali (te lang vliegen en te warm), Ijsland (te duur), Amsterdam (te Hollands).
Is het wel geworden: Wales!

Het plan moet nog verder uitgewerkt worden maar wellicht huren we een mobilhome en nemen we de boot om het Kanaal over te steken. Iedereen is heel enthousiast over de rondreis die we gaan maken, voor het eerst in een camper. Ik hoop wel dat het niet de hele tijd regent...

Wat we precies allemaal willen gaan doen vertel ik later nog wel. Eerst ijverig de 5 reisgidsen doornemen die we uit de bib haalden (jep, die enthousiasteling die weetjes in het rond strooit op reis, dat ben ik).

Zou jij dit jaar ook graag ecologischer op reis gaan, maar weet je niet goed hoe daaraan te beginnen? Neem dan eens een kijkje op de website van Zomer Zonder Vliegen. Wij doen alvast mee dit jaar, volgens dit artikel is een camper bovendien best een ecologische manier van reizen. Oef!

Waar ga jij op reis? En ging jij al met een mobilhome op vakantie? Geef ons dan zeker je tips mee in een reactie!

1 opmerking:

  1. Mooi zo :-)

    Wij hebben de reismicrobe (en de financiën) niet dus wij beperken ons tot om de zoveel tijd een lang weekend België. Ardennen, kust, binnenland, allemaal goed. En we gaan ook graag naar optredens waardoor we af en toe op niet-voordehandliggende plaatsen een b&b huren en de dag erop de omgeving gaan verkennen. In mei is 't weer een zalig festival in Zottegem, dat grenst aan een waardevol Natuurpuntlandschap, heerlijk.

    Als het goed weer wil zijn deze zomer, gaan we zo eens een paalkamping in de buurt uitproberen met de fietskar en de tent. Lijkt me cool.

    BeantwoordenVerwijderen